English

Viktimat e vërteta të Irakut. Foshnja 7 muajshe

Kjo është fytyra tragjike e njeriut nga shpërthimet vdekjeprurëse me bombanëpër Irak në një prej sulmeve më vdekjeprurëse qëkur trupat amerikane u tërhoqën nga vendi.
Për shumë njerëz, 20 shpërthimet e djeshme që vranë 80 njerëz kanë kaluar pa u vënë re ashti sç nuk janë vënë re dhe tagjeditë e tjera në historinë e këtij vendi.
Por për Karim Hamid tragjedia është shumë e vërtetë - e dukshme në këto foto se si ai ka puthur trupin 7 muajsh të nipit të tij të vdekur Morteda Faleh i cili u vra së bashku me nënën, babain, motrën, vëllain gjatë një sulmi në Bagdad dje.

Shpërthime të koordinuara goditën kryesisht pelegrinë shiitë në disa qytete - një përkujtues i zymtë i tensioneve politike që dikur të rrezikuar për të provokuar një raund të ri të dhunës sektare.

Është kjo gjakderdhje që mund të shtyjë edhe një herë vendin në prag të luftës civile.
Pelegrinët u drejtuan për në lagjen veriore të Bagdadit Kazimiyah për të shënuar përvjetorin e vdekjes së një shenjti të nderuar shiit, i cili është varrosur atje.

KOMENTE