English

Partneritet global për shëndetin e nënës dhe fëmijës. Ministri Agani flet në Uashington

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, prof. dr. Ferid Agani mori pjesë sot në takimin : Përparimi i partneritetit global për përmirësimin e shëndetit të nënës dhe fëmijës, organizuar nga "Global Health and Diplomacy" që u mbajt në Uashington Club në Uashington DC, në kuadër të vizitës së organizuar Ministrit Agani nga USAID dhe AIHA – Aleanca Amerikane për Shëndet Ndërkombëtar.


Në takim morrën pjesë zyrtarë të lartë të Departamentit të Shtetit dhe Qeverisë të SHBA-së, USAID-it, OBSH-së, IFRC, NIH, ministra të shëndetësisë të vendeve të ndryshme, përfaqësues të OJQ-ve dhe kompanive të mëdha private që investojnë në shendetin e nënave dhe fëmijëve.

Ministri Agani prezantoi përparimet e shëndetësisë së Kosovës në përmirësimin e shëndetit të gruas dhe fëmijes në Kosovë, duke prezantuar indikatorët vital shëndetësor.

Per ta arritur këtë, tha Ministri, do të përdoren veprime afatshkurtëra që adresojnë problemet drejtperdrejte dhe veprime afatmesme e afatgjata që mbështeten në reformën e sistemit shëndetësore, themelimin e Sigurimeve shëndetësore, Shërbimit Kombëtar shëndetësor, Odës së profesionistëve dhe intervenimeve tjera sistemore që sigurojne rrezultate të qëndrueshme.

Ai shprehu edhe zotimin e tij dhe të Ministrisë së Shëndetësisë që të vazhdohet me angazhimet dhe partneritetin me institucionet dhe organizatat ndërkombëtare për shëndet më të mirë, veçanërisht për gratë dhe fëmijët në Kosovë.

KOMENTE