English

Korsetë po kthehen përsëri si pjesë e bukurisë femërore

Shitjet e korseve po lulëzojnë çdo ditë e më tepër. Korsetë, pjesë e një prirje masive të brendshme për formësimin e trupit, një histori rreth feminizmit dhe imazhin e trupit gjatë 200 viteve të fundit.

Beyonce, Lady Gaga, Madonna, Miley Cyrus, një listë e interpretueseve që përdorin korsenë.

Por shifrat e shitjeve tregojnë se njerëzit e zakonshëm janë kthyer në një nga simbolet më të mëdha të epokës viktoriane. Korsetë janë duke bërë një replikë.

Rigby & Peller, mbretëresha krijuese e sutjenave, thotë se shitja e korseve tradicionale në maj ishte 45% më shumë se në vitin 2011.

Ebay ka raportuar një rritje 185 për qind të numrit të korsetve duke u shitur gjatë tre muajve të fundit, me 1,900 të shënuara gjatë kësaj periudhe. Ajo thotë se shumica e korsetve janë blerë në Britaninë e Madhe (40%), SHBA (34%) dhe Australia (8.6%).

Nëse deri dje korsete dolën nga moda, tani ato janë thyer përsëri dhe të një cilësie të lartë dhe mjaft të rehatshme.

KOMENTE