English

Slinky shpërfill ligjet e fizikës (VIDEO)

Kjo është një lodër fëmijërie që ne kemi parë ndoshta të gjithë pse jo dhe luajtur - por asnjëherë nuk kemi menduar se si ndodh, dhe tani nëse i shihni me kujdes lëvizjet e ngadalshme dhe duket se nuk i përfill ligjet e fizikës.

Veritasium.org, një faqe që dëshiron të ndajë mrekullitë e shkencës na jep një vështrim të ri befasues se si një slinky, lodër e çmuar që doli në jetë në vitin 1945, duket se injoron gravitetin.

Mike Wheatland, nga Universiteti i Sidneit, shpjegon:
Ajo që ne po bëjmë këtu është që ne po ndryshojnë diçka në krye, dhe nuk ka një sasi të caktuar të kohës për këtë informacion për të shkuar në fund të slinky.
Është e njëjtë me një shirit çeliku të ngurtë, por vetëm koha është shumë e shkurtër.


1133

KOMENTE