English

Nora Efroni. Skenaristja dhe regjisorja Hollywoodiane ndahet nga jeta

Skenaristja dhe regjisorja Hollywoodiane Nora Efroni, e cila shkroi filma të tillë si "When Harry Met Sally" dhe "Sleepless in Seattle", ka vdekur në moshën 71-vjeçare.

Alfred P Knopf, botues i Efron, konfirmoi vdekjen e saj natën e së martës përmes një deklarate.

Aktori Tom Hanks ka thënë: "Ajo ngriti të gjithë ne me mençuri dhe zgjuarsi të përzier me dashuri për ne dhe dashuri për jetën.

Djali i saj i tha New York Times se ajo vdiq në Manhattan si rezultat i një leuçemie akute.

Shkrimtarja u rrit në Kaliforni, dhe filloi karrierën e saj si raportuese për New York Post.

"Ajo solli te shumë të madh njerëz një gëzim të madh me dashurinë për punën dhe mënyrën e intelektit të saj.", thotë botuesi i saj në një deklaratë. "Ajo do të na mungojë përherë."

KOMENTE