English

Peshkopi jep dorëheqjen pas përqafimit të gruas me bikini

Papa ka pranuar dorëheqjen e një peshkopi në Argjentinë pas publikimit të fotove që tregojnë atë të përqafuar me një grua në një plazh meksikan.

Peshkopi Fernando Bargallo, 57 vjeç, është fotografuar në det, duke përqafuar një grua në bikini.

Ai fillimisht tha se ajo ishte një mikeshë e fëmijërisë, por pranoi më vonë se ka patur "lidhje dashurie" me të.

Peshkopi Bargallo ishte në krye të dioqezës së MERLO të Moreno, në krahinën e Buenos Aires.

Skandali shpërtheu javën e kaluar, kur një stacion televiziv argjentinas transmetoi fotot e Imzot Bargallo me pushime në një plazh turistik në Meksikë në shoqërinë e një gruaje.

Në një nga fotot, ai është parë gjysmë i zhytur në ujë, duke përqafuar një grua në një bikini.

Menjëherë pasi fotot janë botuar, Monsinjor Bargallo dha një deklaratë publike duke thënë se gruaja ishte një mikeshë e fëmijërisë, të cilin ai e kishte njohur gjithë jetën e tij.

Ai tha se situata në të cilën ai ishte fotografuar ishte "e nxituar, pasi ajo mund të çojë njerëz të hidhen në përfundim të gabuar".

Ai kërkoi për ta falur atë për "imazhin e fotografive" dhe kërkoi për të parë fotot "në kontekstin e një miqësie të gjatë".

Por pak ditë më vonë brenda javës, Monsinjor Bargallo mblodhi priftërinjtë e dioqezës së tij dhe u tha atyre se ai kishte pasur "lidhje dashurie" me gruan dhe do të japë dorëheqjen.

Vatikani tha se ai do të zëvendësohet nga Imzot Alcides Casaretto Jorge Pedro.

KOMENTE