English

Siria në gjendje lufte, thotë Bashar al-Assad

Presidenti sirian Bashar al-Assad ka thënë se vendi i tij është në "gjendje lufte", më shumë se një vit kur filloi kryengritja kundër sundimit të tij.

Duke iu drejtuar kabinetit të tij të ri, zoti Assad ka thënë se të gjitha përpjekjet duheshin drejtuar në drejtim për të fituar luftën.

Disa orë më vonë, persona të armatosur sulmuan TV Ikhbariya, pro-qeveritar duke vrarë tre persona, tha media shtetërore.

Këshilli i të drejtave të Njeriut është shkak për të dëgjuar një raport mbi Sirinë, duke përfshirë gjetjet e saj në masakrën Houla.

Një komision hetimor është duke hetuar të drejtat e njeriut dhe kryetari i saj, Paulo Pinheiro, ishte në gjendje të hyjë në vend për herë të parë të hënën.

Më parë këtë muaj, me qendër në Gjenevë Këshilli OKB i bëri thirrje komisionit për të gjetur se kush i bëri vrasjet muajin e kaluar në Houla në të cilën 108 njerëz vdiqën.

KOMENTE