English

Apple dhe Samsung kanë akuzuar njëra-tjetrën. Ndalohen shitjet

Një gjykatë ka ndaluar shitjen e Samsung's Galaxy Tab 10.1, në SHBA, ndërsa ka patur mosmarrëveshje të patentës të firmës me Apple.

Apple ka deklaruar se Samsung ka cenuar patentën e tij të projektimit dhe ka kopjuar pamjen e pajisjes së saj popullore, të iPad.

Tabletë Samsung është konsideruar nga shumë analistë si rivali më i madh në iPad Apple.

Ndalimi nuk zbatohet për Galaxy Tab 10.1 II, botim i ri tabletë.

Gjyqi për rastin është planifikuar të fillojë në Kaliforni më 30 korrik.

Apple do të duhet të postojë 2.6 milion dollarë për të zbatuar urdhrin, i cili është aplikuar për në muajin maj, për të kompensuar Samsung nëse ndalimi më pas provon se ka qenë i panevojshëm.

"Edhe pse Samsung ka të drejtë për të konkurruar, ajo nuk ka të drejtë për të konkurruar padrejtësisht, nga përmbytjet e tregut me produkte të cenuar", ka thënë Gjykatësi i qarkut Lucy Koh në SHBA.

Gjyqtari i kishte mohuar më parë apelin, Apple për një urdhër për tabletë Galaxy dhe smartphones, por u pyet nga një gjykatë federale e apelit që të rishqyrtojë kërkesën Apple në PC tabletë.

Në dhjetor 2011, një gjykatë gjermane hodhi poshtë ankesat e Apple për 10.1N Samsung Galaxy.
Në një deklaratë e-mail për BBC, Samsung, tha se ajo "do të marrë hapat e nevojshme ligjore" dhe se vendimi nuk kishte gjasa që të ketë një ndikim të rëndësishëm në biznesin e tij.

Apple ka paraqitur padi kundër prodhuesve të ndryshëm që përdorin sistemin operativ Android të Google në pllakat e tyre dhe smartphones.

Motorola, HTC dhe Samsung kanë parë të gjitha patentat e tyre të kundërshtohen në gjykatë.

KOMENTE