English

Astronautja e parë kineze kthehet në Tokë

Kapsula kineze që u nis në hapësirë ​​me tre anëtarë të ekuipazhit është kthyer në Tokë pas një misioni 13-ditor.

Imazhet e uljes së kapsulës në Inner Mongolia në 10:05 koha lokale (02:05 GMT) janë transmetuar direkt në televizion.

Astronautët, duke përfshirë edhe një grua, që ishte e para për Kinën, në hapësirë, kreu një udhëtim të suksesshëm manual me modulin laboratorik Tiangong-1.

Misioni është një hap kyç drejt qëllimit të Kinës për të ndërtuar një stacion në hapësirë ​​deri në vitin 2020.

Kryeministri Wen Jiabao përshëndeti misionin si një sukses të plotë "
Ndërsa femra e parë astronaute kineze Liu Yang, që fluturoi në hapësirë Tiangong-1, tha se shtëpia jonë në hapësirë, ishte e rehatshme dhe e këndshme. Ne jemi shumë krenarë për kombin tonë," tha ajo.

KOMENTE