English

Mali i Zi, vendos kufirin me Kosovën pa leje

Ka kohë që ekzistojnë disa probleme rreth caktimit të kufirit midis Kosovës dhe Malit të Zi. Qeveria e Kosovës kishte premtuar se ky problem i vendosjes saktë të kufirit do të përfundonte shpejt por si duket është lënë në harres.

Nëse Kosova e ka anashkaluar, Mali i Zi jo, ai ka vendosur shenja të reja në kufirin ndarës me Kosovën, ku pretendimet janë se shenjat janë vendosur 6 km brenda shtetit të Kosovës.

Kosova me Malin e Zi ka një vijë kufitare në gjatësi 80 kilometra dhe në një marrëveshje që ishte bërë pak më herët ishte ajo, e kufujve të përcaktuar në 1974.

Por ky verim ka nxehur autoritetet kosovare, pasi është bërë pa pyetur.

KOMENTE