English

Protesta masive në Egjipt. Presidenti i ri kundërshton kushtetutën

Këshilli ushtarak egjiptian ka thënë se vendimi për të shpërndajë parlamentin e vendit duhet të mbështetet, pasi presidenti i ri Mohamed Mursi urdhëroi asamblenë për të rihapur.

Ushtria ka mbyllur parlamentin muajin e kaluar pas një vendimi të gjykatës.

Ndërhyrja e tij e fundit është parë nga disa si një sfidë dhe paralajmërim ndaj presidentit, që bëri betimin një javë më parë.

Me urdhër të presidentit Mursi, kryetari ka thirrur një takim të parlamentit të martën.

Turmat ishin mbledhur në Sheshin Tahrir përpara takimit duke bërë thirrje në kundërshtim të vendimit të ushtrisë.

Vëllazëria myslimane - e cila ka bllokun më të madh të vendeve në parlament - tha se do të marrë pjesë të martën "një milion-njerëz do të marshojnë në mbështetje të vendimit të presidentit dhe për të rivendosur parlamentin.

Këshilli ushtarak tha "të gjithë institucionet shtetërore" do të respektojnë ligjin dhe kushtetutën.

KOMENTE