English

Vrasin gruan shtatzënë, se qe pushtuar nga shpirti i keq (FOTO)

Katër anëtarë të një familje janë gjetur fajtorë për vrasjen e një grua 21-vjeçare shtatzënë pasi ata mendonin se ishte pushtuar nga shpirtrat e këqinj.

Pas një gjyqi 12-javor në Birmingham Crown Court, burri NAILA Mumtaz-së, Muhamedi Tauseef Mumtaz, 25 vjeç, prindërit e tij, Zia Ul-Haq dhe Salma Aslam, të dy të moshës 51 vjeç, dhe kunati i tij, Hammad Hussan, 24, të gjitha u gjetën fajtorë për vrasjen e saj.

I shoqi i tha gjykatës se ajo u përpoq të mbytë veten pasi mund të ketë qenë "pushtuar" nga një shpirt i keq. Gjithashtu ajo vetëm ulëriste dhe sulmonte njerëzit e shtëpisë sikur nuk i kishte parë kurrë.
Gjykata tha se ai pretendonte se vdekja e gruas së tij ishte "si një vetëvrasje".
Të katër të pandehurit mohuan vrasjen e zonjës Mumtaz në shtëpinë e saj në Craythorne Avenue, Handsworth Wood, Birmingham, në orët e hershme në 8 korrik, 2009.

Por avokati i saj u shpreh:
"NAILA Mumtaz, një grua zemërmirë dhe e bukur që jetonte në Pakistan me prindërit e saj, ranë dakord për të hyrë në një martesë të rregulluar me të pandehurin, Mohammed Tauseef Mumtaz.

"Ajo ishte në dijeni se ai vuante nga një paaftësi fizike, por ajo nuk u shty nga pamja e tij, por mori parasysh se do të qe njeri i mirë dhe se të gjitha qeniet e gjalla kishin të njëjtën vlerë.

"Megjithatë, sot juria zbuloi se burri i saj dhe familja e tij nuk i çmuan vlerat e saj.

NAILA ishte gjashtë muaj shtatzënë dhe jetonte me të pandehurin në Birmingham, kur më 8 korrik 2009 familja bëri një telefonatë 999 për një ambulancë.

"Të gjitha përpjekjet për të ringjallur atë nga mjekët në spital dështuan, kështu ajo dhe foshnja e palindur vdiqën.

Prandaj drejtësia britanike bën thirrje, për të gjitha vajzat si në rastin e Nailas, mund të mos marrin ndihmën nga policia dhe spitali në kohën e duhur pasi nuk flasin anglisht, ndaj gjëja e parë të mësojnë anglish sikur dhe vetëm për të kërkuar ndihmë.

KOMENTE