English

Ekspozita më e madhe e artit ndodhet nëntokë në Stokholm

Për të gjithë ata që do të vizitojnë Stokholmin një sugjerim mjaft i mirë është që të vizitojnë dhe një prej ekspozitave më të mëdha të artit që ndodhet nën tokë.
Në një gjatësi prej 110 km në Tunnelbana të Stokholmit e Popullit (metro) është ekspozita më e gjatë në botë e artit, me piktura, skulptura, mozaikë dhe instalime të krijuara nga 150 artistë që nga viti 1950 në më shumë se 90 100 stacione të qytetit. Ndoshta një nga instalimet më dramatike është me ngjyrë vibrantly dizajn abstrakt në stacionin Kungsträdgården përgjatë rajonit aktual (vija Blu) në qendër të Stokholmit. Pikturuar nga Ulrik Samuelson në vitin 1977, me shtesa të mëvonshme, të bëra nga artisti në vitin 1987, kjo artwork tavan mund të gjendet në anën dalëse të stacionit Arsenalsgata.

Mos hezitoni të vizitoni këtë mrekulli.

KOMENTE