English

Pse ndodh Divorci? 10 arsyet historike

Asnjë martesë nuk është pa probleme, disa durojnë ulje dhe ngritje disa bien në një nga arsyet për divorc. Megjithatë, një martesë që ka probleme nuk është shkaku për divorc, në shumë raste ajo është të dish rreth tyre dhe kur ato do të bëhen një problem, të dish se si të zgjidhësh ato. Më poshtë kemi listuar 10 Arsyet për divorc. Megjithatë, duhet të mbahet mend se thjesht duke i ditur këto nuk mund të parandaloni një martesë të thyer, por pasi ta keni gjetur problemin, ju duhet të punoni në ndreqjen e tij.

10. Diferenca në prioritetet dhe pritshmëritë
Renditet në vendin e 10-të të listës së arsyeve për divorc dallimi në mesin e prioriteteve të çifteve të martuara. Shumë burra dhe gra diskutojnë dhe parashikojnë para martesës, megjithatë, çështjet e paparashikuara në kohë do të bëhen çështje të mëdha për shumë martesa. Fakti është, pa marrë parasysh se sa ne përpiqemi të harmonizojmë prioritetet tona, ne ende mbetemi individë të dallueshme dhe të ndryshëm. Çiftet që ndeshen me dallime të mëdha në lidhje me prioritetet e jetesës së tyre duhet të ulen dhe të përpiqen të dalin në një nivel të mesëm dhe të pranueshme të kompromisit.

9. Varësia
Martesat, familjet dhe droga me siguri nuk përzihen mirë. Varësitë jo vetëm kanë efekte degraduese mbi vetë imazhin e tij por dhe për bashkëshortët e tyre, të cilët duke qënë të varur largohen nga problemet e familjes miqve të afërmve. Nëse një zgjidhje për të shpëtuar martesën nga varësia nuk është siguruar, varësia do të kthehet gjithçka në drejtim të shkatërrimit në familje. Disa nga hapat me ndihmën e varësisë mund të përfshijnë: identifikimin e burimit të varësisë, duke qenë i sinqertë në lidhje me të dhe menjëherë kërkoni ndërhyrje profesionale dhe këshillim. Varësia është një nga shkaqet më drenuese dhe arsyet për divorc dhe duhet t'i kushtohet vëmendje të menjëhershme profesionale.

8. Çështjet për rritjen e fëmijëve
A keni pasur ndonjëherë një argument mbi të cilët çfarë bëni apo kotriboni në rritjen e fëmijëve?
E pra kjo problemet e rritjes së fëmijëve sjellin përçarjet në martesa të shumta, duke kontribuar si një nga arsyet kryesore për divorc. Ndarja e përgjegjësive të thjeshta si ndryshimi i pelenave të pista, duke lexuar tregime në shtrat për fëmijët deri në marrjen e tyre në shkollë ose lojra futbolli historikisht ka qenë disa nga 10 shkaqet kryesore për shkurorëzim. Një nga mënyrat për të menaxhuar këtë më mirë është që të shkruani përgjegjësitë dhe t'i ndani ato në mënyrë të drejtë.

7. Tensionet fetare dhe kulturore
Si një prej arsyeve kryesore për shkurorëzim, dallimet fetare dhe kulturore, zakonisht marrin shumë pikë. Shumë herë me të vërtetë probleme të tilla nuk ekzistojnë fare, por kur faktorët e tjerë shtyjnë martesën drejt ndryshimeve të saj zhdukjet fetare fatkeqësisht merren në përzierje dhe shumë herë janë fajësuar. Çiftet zakonisht kanë tendencë për të diskutuar mosmarrëveshjet e tyre para martesës së tyre, por siç u përmend më parë, feja në shumë raste do të bëhet një faktor i distancuar.

6. Mërzitje në martesë
Në shumë raste mërzitja mund të bëhet shumë më e dukshme dhe e patolerueshme pas viteve të gjata të martesës. Ndërsa çiftet më të pajtueshme do të qëndrojnë së bashku për jetën, disa çifte në fund do të rrinë larg, pa interes, dhe si pasojë do të mërziten. Çiftet në këtë lloj situate duhet të përpiqen për të festuar martesën e tyre shpesh dhe mos harroni se gjërat e mira dhe të arritjet që janë bërë më parë të nxisin bashkimin. Kjo mund të ndihmojë të zhvendosë vëmendjen nga negative në pozitive.

5. Papajtueshmëri seksuale
Çështjet riprodhuese si dhe papajtueshmëria seksuale mes çifti të martuar sjell rrugën drejt divorcit. Shumë çifte ndahen për shkak se nuk kënaqen në jetën seksuale si dhe nuk arrijnë të lindin fëmijë, pasi njëri prej partnerëve mund ta ketë më shumë fiksim çështjen se një femër po nuk lindi duhet të ndahet.
Ndaj çështje edhe të tilla duhet të konsultohn me specialistë që mund të sjellin dhe kapërcimin e tyre.

4. Çështjet Financiare martesore
Paraja apo ndonjë gjë në lidhje me financat do të jetë një shkak i mundshëm i mospajtimit mes shumë njerëzve - duke përfshirë çifte. Çiftet e martuara, nëse ata janë të lumtur apo jo, mund të kenë mosmarrëveshje mbi çështjet e vogla financiare, përgjegjësitë e përbashkëta financiare ose status të pabarabartë monetar. Paraja nuk mund të jetë gjithmonë shkaku kryesor, por në fakt është e kombinuar zakonisht me forma të tjera të arsyeve për divorc. Në çdo rast, ajo është ende një kontribues i rëndësishëm dhe duhet të menaxhohet me ndershmëri nga të dyja anët, mirëkuptimi reciprok dhe një dozë të vogël të kompromisit.

3. Abuzimi fizik, psikologjik ose emocional
Abuzimet në - nga burri ose gruaja janë një zonë e madhe e shqetësimit për shumë çifte. Abuzimet fizike, psikologjike apo emocionale që vijnë në forma të ndryshme, të cilat ndryshojnë nga çifti në çift dhe nga familja në familje. Megjithatë, në një listë të shkurtër ato përfshijnë gjëra të tilla si një bashkëshort i thënë se ata janë të padëshiruar, abuzimi fizik në formë, duke injoruar bashkëshortin, kufizimin e personit në një dhomë, terrorizime emocionale ose fizike, monitorimi i thirrjeve telefonike, duke e detyruar bashkëshortin për të bërë diçka që ata nuk janë më të kënaqur. Abuzimi është një nga arsyet më të zakonshme për divorc. Është e rëndësishme për çdo person i cili po përballet me ndonjë formë abuzimi të kërkojë ndihmë të menjëhershme profesionale.

2. Avari komunikimi në marrëdhënie
Në shumë raste kur një martesë është thyer poshtë një ose të dy partnerët shpesh thonë: "Ne thjesht nuk mund të komunikojmë" ose "ne thjesht nuk e kuptojmë njëri-tjetrin." Disa njerëz mund të mendojnë se "komunikimi" në një martesë do të thotë gjithmonë duke rënë dakord me njëri-tjetrin. Pra, kur ata nuk janë në gjendje të bien dakord, atëherë çifti i referohet problemit si "problemin e komunikimit." Kjo nuk është e vërtetë. Komunikimi i mirë nuk është gjithmonë në lidhje me marrëveshjet, por kur ju jeni në mosmarrëveshje ka më shumë gjasa që do të thotë që ju jeni duke komunikuar mirë dhe qartë duke deklaruar pozicionin tuaj. Çiftet që kanë probleme të komunikimit, të cilat zakonisht çojnë në divorc dhe shkatërrim dhe nuk janë në gjendje për të gjetur në mes të dy pikave të mesme. Dhe përsëri kjo është e gjitha e kompromentuar dhe në gjetjen e një ekuilibri në mes.

1. Pabesi Martesore: Arsyet kryesore për divorc
Pabesia ose zakonisht e njohur si "mashtrimi" është në krye të listës së arsyeve për divorc. Shumica e njerëzve e dinë se çfarë pabesi apo mashtrim janë duke bërë, por më shumë pabesia në termin formal është një shkelje e rregullave të rëna dakord apo kufizimeve që një çift ka marrë në një marrëdhënie. Në shumicën e martesave këto terma nuk janë përmendur sepse ato janë supozuar vetëm për të mbajtur dhe nderuar nga çdo person. Ironikisht, ajo është dhe mban një numër arsyesh për divorc në SHBA dhe shumë vende të tjera të botës.

Konkluzionet.

Këto janë disa nga arsyet që historikisht kanë çuar në divorc por nëse ju jeni në një gjendje të tillë diku u përmend më siprë që problemi të evidentohet dhe të mendohet të zgjidhet meqëllim që të arrihet një kompromis i kuptuar për të dy palët dhe që do të sjellë rezultate pozitive në të ardhmen.
Në të kundërt nuk duhet ta marrin për ofendim kërkimin e këshillave nga ekspertë të fushës së divorcit.

KOMENTE