English

Londra është blinduar nga masat e sigurisë

Mos u friksoni nga fotot që shihni në krah, pasi këta janë trupat që do të sigurojnë mbarëvajtjen e Lojrave Olimpike në Londër.

Mijra paund të shpenzuar për trajnimin e një stafi të çeliktë dhe tepër të sofistikuar për mbrojtjen e 17 500 pjesëmarrësve në Lojra si dhe siguria e qetësisë në gjithë qytetin.

David Kameron është shprehur kritik ndaj kompanive që kanë bërë trajnimin dhe kanë marrë përgjegjësinë për sigurinë, pasi nuk duhet të ndodhë asgjëja më e vogël në të kundërt do të përgjigjen seriozisht.

Asnjë nga ushtarakët që ishin caktuar për sigurinë e Lojrave nuk u është dhënë leje apo disa ditë pushime, por çdo gjë është anulluar.
Boris Johnson ka vendosur sigurinë G4S dhe shprehet se Londra do të jetë e mbrojtur si asnjë qytet më parë që ka pritur Lojrat Olimpike, nga sulmet terroriste.

KOMENTE