English

Mashtrimet e facebook-ut

Një hetim i BBC sugjeron se kompanitë janë duke humbur shuma të mëdha parash në reklamat për të fituar "pëlqen" nga anëtarët e Facebook të cilët nuk kanë interes të vërtetë në prodhimet e tyre.

Ajo gjithashtu duket shumë mbajtësit e llogarisë që të klikoni në lidhjet e kanë gënjyer në lidhje me të dhënat e tyre personale.

Një ekspert i sigurisë ka thënë se disa nga profilet duket se janë "fallco" të drejtuar nga programet kompjuterike për të përhapur spam.

Facebook tha se "nuk shihet dëshmi e një problemi të rëndësishëm".

"Likes" janë vlerësuar shumë nga departamentet e shumë markave që janë udhëheqës të marketingut.

Një përdorues kishte klikuar mbi një lidhje kompanie, dhe ajo i ktheu mesazh që ti lajmërojë shokët për këtë dhe ndërkohë nuk morri përgjigje për atë që i kishte shkruar.
Facebook realizon para në këtë mënyrë duke i akuzuar kompanitë të pagojnë një tarifë për të treguar reklamat e projektuar për të tërhequr sa më shumë "pëlqen".

Disa kompani kanë tërhequr miliona "pëlqen".

Por BBC është kontaktuar nga një konsulent marketingu i cili ka paralajmëruar se klientët të jenë të kujdesshëm nga vlera e tyre.

Shumica dërrmuese e të ardhurave të Facebook-ut vijnë nga reklamat dhe performanca e tij do të shqyrtohet kur ai ldo të publikojë rezultatet e tij financiare më 26 korrik.

Disa profile të Facebook përmbajnë detaje të cilat duken qartë se janë të pavërteta.

KOMENTE