English

Bombë në dasmë

Një politikan i njohur afgan dhe të paktën 20 njerëz të tjerë janë vrarë në një sulm vetëvrasës në provincën veriore të Samangan, tha policia.

Ahmad Khan Samangani ishte në dasmën e vajzës së tij në Aybak, kryeqyteti provincial, kur ndodhi shpërthimi.

Sulmuesi, duke u paraqitur si një mysafir, përshëndeti z Samangani para se të shpërthente eksplozivin e tij, tha një dëshmitar.

Z. Samangani, një uzbek etnik, ishte një komandant kyç ushtarak dhe një deputet.

Ai ishte i njohur si një mbështetës i Presidentit Hamid Karzai dhe një rival i Gen Abdul Rashid Dostum, një ish-komandant rajonal civil i luftës në veri të Afganistanit dhe aktualisht një nga politikanët më të shquar uzbek, të vendit në Kabul.

Talibanët kanë mohuar kryerjen e sulmit.
Salla ku dasma ishte duke u zhvilluar kishte rreth 100 njerëz, ka thënë një dëshmitar.

Përveç atyre që ishin vrarë, më shumë se 40 njerëz të tjerë u plagosën në sulmin, sipas policisë.

KOMENTE