English

Femrat izraelite. Kujdes kur shkoni në plazhe

Nëe do të shkoni në plazhet izraelite do të shihni këtë pamje si në foto, prandaj kujdes kur të flisni me vajzat izraelite pasi ato janë dhe ushtarake.

Femrat përbëjnë pothuajse një të tretën e IDF dhe 50% të zyrtarëve të saj.
Pothuajse e gjithë popullsia femër duhet të kalojë dy vite në ushtri pasi mbush moshën 18 për shkak të shërbimit të detyrueshëm ushtarak.

Fotoja ka shkuar viral në interent dhe disa janë shprehur pse duhet të jetë me pushkë dhe pa uniformë, ndërkohë të tjerë janë përgjigjur për të qënë sa më praktike në kushtet e plazhit.
Sipas rregulloreve ushtarake izraelite, në qoftë se anëtarët marrin armën e tyre nga baza e tyre ushtarake, ata duhet të mbajnë atë afër, gjatë gjithë kohës.
Dënimet për humbjen ose harresën e armës mund të përfshijnë kohë në një burg ushtarak.
POr ndoshta vajza shkoi në plazh pas shërbimit të saj, por për të mos humbur kohë me përgatitjen e letrave për dorëzimin e armës ajo e morri atë me vete- shkruan një komentues në internet.

Aviv Shiron, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm për Media dhe Çështjeve Publike në Ministrinë e Jashtme izraelite u shpreh se bota të shohë Izraelin përmes syzeve tona. Imazhi i Izraelit nuk është vetëm burra, të armatosur ose në uniformë, apo ortodokse hebreje të veshur me të zeza ... ne kemi femra të bukura këtu", shtoi z Shiron.

KOMENTE