English

Njeriu që mbijetoi 3 javë në shkretëtirë, SHBA

Një njeri me autizm që mbijetoi për tre javë në një shkretëtirë të largët Utah është e thënë të jetë në një gjendje të qëndrueshme.

William Martin LaFever, 28, udhëtoi rreth 40 milje (64 km) në shkretëtirën Escalante në jug të Utah, në një përpjekje për të shkuar në Page, Arizona.

Z. LaFever i tha familjes së tij se pajimet e tij i kishin vjedhur, dhe babai i tij kishte dërguar para në Page.

Për të mbijetuar, ai hëngri ushqim, duke përfshirë edhe bretkosat, dhe pinte ujë nga lumi Escalante.

Zëvendës Ray Gardner, i cili ishte në bordin e helikopterit për gjetjen e zotit LaFever, tha se 28-vjeçari ishte dobësuar dhe nuk mund të qëndronte në këmbë kur ai u gjet.

"Unë nuk mund të besoj se ai ishte gjallë, tha zoti Gardner në një deklaratë.

Zyra Një Sherif tha se zoti LaFever kishte telefonuar babain e tij në fillim të qershorit për t'i thënë ai ecte në zonë me qenin e tij, por që disa prej pajimeve të tij të ecjes ishin vjedhur dhe ai doli jashtë për të gjetur para.

John LaFever, nga Kolorado Springs, i tha birit të tij që të merrte një udhëtim për në Page, për të marrë paratë.

Në vend të kësaj William LaFever me sa duket ka vendosur të eci përgjatë lumit Escalante dhe pastaj autostop një udhëtim me varkë përgjatë Liqenit Pauell në qytetin e Arizonës, sipas departamentit të sherifit.

Zëdhënësja e Garfield County Sherif, Becki Bronson tha për Associated Press se shkretëtira është "një pjesë eë terrenit më të thyer, të paharrueshëm që ju do të gjeni kudo në Tokë".

Z. LaFever u dërgua në Garfield Memorial Hospital, dhe Znj Bronson i tha BBC-së ai është në gjendje të qëndrueshme.

KOMENTE