English

Clinton:SHBA-ja mbështet popullin egjiptian dhe tranzicionin e tyre demokratik

Sekretarja amerikane e Shtetit Hillary Clinton ka shprehur mbështetje për një "tranzicion të plotë ndaj sundimit civil" në Egjipt, në fillim të një vizite në Kajro.

Mbështetësit e Presidentit të ri Mursi Mohammed janë në një qëndrim të kundërt me gjeneralët që kanë qeverisur që nga viti i kaluar kur u rrëzua presidenti Hosni Mubarak.

Duke folur pas bisedimeve me z Mursi, zonja Klinton tha se situata kërkon "kompromis dhe politikë reale".

Ajo vlerësoi gjithashtu këshillin ushtarak të Egjiptit për udhëheqjen e tij të përkohshëm.

Z. Mursi, i Lirisë Vëllazërisë Myslimane dhe Partia e Drejtësisë, u zgjodh në qershor në votimin e parë të lirë të kontestuar të vendit udhëheqjes.
Takimi midis Mursi dhe Znj Clinton u përshkrua si një takim i ngrohtë dhe i përzemërt.

Më pas, zonja Klinton u tha gazetarëve: "Unë kam ardhur në Kajro për të riafirmuar mbështetjen e fortë të Shteteve të Bashkuara për popullin egjiptian dhe tranzicionin e tyre demokratik.

"Ne duam të jetë një partner i mirë dhe ne duam që të mbështesë demokracinë që është arritur me guxim dhe sakrific nga vetë populli egjiptian."

KOMENTE