English

Panda përqafon akullin se s'ka nga ia mban (FOTO)

Kur zhiva e termometrit tregon 35 gradë Celsius, ilaç i vetëm për një panda gjigande është një bllok gjigant akulli.

Tetë-vjeçari Wei Wei ishte në gjendje të qetësohet në këtë vapë të nxehtë në kopshtin zoologjik Wuhan, në provincën Hubei të Kinës, dukepërqafuar një bllok akulli të mërkurën.

Dhe ai nuk guxonte më tani të largohej për të ngrënë diku më larg, por preferoi që të hante karrotat mbi akull një alternativë si pije freskuese sesa fidanet e zakonshëm bambu.

Pandat hanë shpejt dhe zakonisht shpenzojnë 12 orë duke lëvizur gjatë ditës, por në të nxehtë ato e kanë punën pisk.

Gëzofi i tyre është i mirë për t'i mbrojtur nga të ftohtit, ndërsa në verë është një barrierë penguese, ndaj koopshti zoologjik ka planifikuar dhe pishinaa të vola për freskimin e pandave.

Nga të dhënat thuhet se vetëm 1000 panda kanë mbetur dhe nga këto 127 jetojnë në kopshte zoologjike ndërsa të tjerat në Amerikë, Japoni, Gjermani, Koreja e Veriut dhe Meksikë.

KOMENTE