English

Shefi i EULEX-it takon ministrin Kuçi. Zbatimi i ligjit në Kosovë do të forcohet dhe më shumë

Shefi i EULEX-it, Xavier de Marhnac ka takuar disa ditë më parë Hajredin Kuçin, i cili morri përsëri pozitat e tij si Zëvendës Kryeministër dhe Ministër i Drejtësisë.
Gjatë takimit u diskutua në lidhje me punën e përbashkët mes dy institucioneve dhe u pajtuan se ky bashkëpunim duhet të vazhdojë në të ardhmen për të përmirësuar sundimin e ligjit në Kosovë.

"Si kreu i sundimit të misionit të ligjit në Kosovë, ju mund të paramendoni se unë jam i lumtur që të kem Ministrin e Drejtësisë përsëri si një homolog. Në të kaluarën, kemi pasur shumë bashkëpunim të mirë, dhe unë jam i sigurt se ne do të vazhdojmë këtë, në muajt që vijnë ", tha de Marnhac, duke shtuar se ka pasur shumë çështje në pritje për t'u marrë me të, duke filluar me Sundimin e Përbashkët të Ligjit të Bordit Koordinues që ka për qëllim të vazhdojë deri në fund të këtij muaji.

Ministri Kuçi ri-theksoi angazhimin e tij në përmirësimin e sundimit të ligjit në Kosovë.

"Me zotin de Marnhac ne kemi pasur bashkëpunim të mirë në të kaluarën, dhe ne do të vazhdojmë në këtë mënyrë në të ardhmen. Unë dua të falënderoj atë për punën e bërë deri tani, dhe unë dua të garantoj se si unë Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Drejtësisë që do të punojmë në të ardhmen me të gjithë kapacitetin tonë në mënyrë që sundimi i ligjit të zbatohet bazuar në standardet Euro-Atlantike", tha Kuçi.

KOMENTE