English

Marissa Mayer drejtore e përgjithshme e Yahoo-së

Firma Teknologjike Yahoo ka bërë të ditur se ka emëruar Marissa Mayer si CEO e saj.

Ms Mayer do të bëhet ekzekutivja e tretë më e lartë e firmës në hapësirën e një viti.

Në një deklaratë të lëshuar nga Yahoo, zonja Mayer tha se ajo ishte "e nderuar dhe e kënaqur" për të udhëhequr kompaninë.

Emërimi vjen pas një viti të vështirë për Yahoo. Në maj CEO, Scott Thompson dha dorëheqjen pas akuzave se ai kishte një diplomë të rreme në shkenca kompjuterike në CV e tij.

Në shtator 2011, CEO Carol Bartz u shkarkua pas dy viteve e gjysmë në këtë post.

Yahoo ka luftuar përballë konkurrencës në rritje nga rivalët Google dhe Facebook.

Ross Levinsohn ishte menduar të ketë qenë favorite para shpalljes së hënës që zonja Mayer morri timonin.

KOMENTE