English

Senati amerikan heton bankën më të madhe evropiane HSBC

Një hetim i Senatit amerikan ka bërë të ditur se kontrollet e pakta në bankën më të madhe të Evropës e lënë atë të prekshme për të pastruar paratë e pista nga e gjithë bota.

Raporti në HSBC, i lëshuar përpara një seancë të Senatit të martën, thotë se shuma të mëdha parash droge meksikane pothuajse me siguri kalojnë nëpërmjet bankës.

Fonde të dyshimta nga Siria, Ishujt Kajman, Irani dhe Arabia Saudite kalojnë edhe nëpërmjet bankës britanike.

Raporti në HSBC është lëshuar nga Nënkomiteti Senatit të Përhershëm të hetimeve, një roje i Kongresit që duket në parregullsi financiare.

Ai gjithashtu tha si përfundim se banka rregullatore e SHBA-së, Zyra e Kontrollit të monedhës, ka dështuar në monitorimin e HSBC.
HSBC, banka më e madhe e Evropës, ka lëshuar një deklaratë ku thuhet se drejtuesit e saj do të kërkojnë falje në seancën në Washington, gjatë së cilës senatorët do të marrin në pyetje zyrtarë bankarë dhe rregullatorë amerikanë.

KOMENTE