English

Ministrat sirianë "vriten" në një sulm

Tre burra në zemër të mbrojtjes së ekipit të presidentit Asad kanë vdekur në një bombardim vetëvrasës, thotë TV sirian shtetëror.

Ministri i mbrojtjes, kunati i Presidentit dhe kreu i ekipit të tij të krizës ishin në një takim në selinë e sigurisë kombëtare në Damask.
Thuhet se shefi i sigurisë kombëtare dhe ministri i brendshëm thuhet se janë plagosur.

Ajo vjen pasi rebelët pohojnë se kanë nisur një ofensivë në kryeqytet.
Burimet e sigurisë thonë se sulmuesi i dyshuar ka punuar si truproje për anëtarët e rrethit të ngushtë të Presidentit Bashar al-Assad-së.
Ushtria e LIrë Siriane dhe një grup xhihadist që quan veten Zoti i Brigadës së Martirëve thanë se ata ishin prapa bombardimeve të selisë së sigurisë.

Dëshmitarët në vendin e bombardimeve, në rrethin Rawda, thanë se gazetarët janë ndaluar t'i afrohen vendit.

KOMENTE