English

Mehdi Ghezali, algjerian-Suedez mendohet të ketë vrarë turistët izraelitë (VIDEO e aeroportit)

Njeriu prapa sulmit në Burgas aeroport besohet të jetë Mehdi Ghezali, një algjerian-Suedez islamik.

Ghezali besohet të ketë kaluar dy vjet në Guantanamo pasi ai u arrestua në Pakistan në vitin 2001.
Por kur ai u lirua dhe u dërgua përsëri në Suedi pushteti lokal nuk pranoi të ngrejë padi.

Ai u arrestua përsëri nga autoritetet pakistaneze në vitin 2009, në kufirin Afganistan, por edhe një herë u la i lirë kur pas ekstradimit në Suedi.

Dëshmitarët raportojnë se shpërthimi ka ndodhur shpejt pasi dikush hipi në autobusin dykatësh të mbushur me turistë izraelitë.

Mediat bullgare pohojnë se njeriu prapa sulmit në Burgas aeroport është Mehdi Ghezali, një algjerian-Suedisht islamik i cili kaloi dy vjet në Gjirin e Guantanamos. Ai është fotografuar duke mbajtur një konferencë shtypi në vitin 2004 pas lirimit të tij, ku ai mohoi se ka të bëjë me Al-Kaidën.

Mark Vadasz, drejtor i komunikimit në SAPO - i shërbimit të sigurisë në Suedi tha se akuzat ishin të pavërteta.

"Ne mund të themi me siguri se personi në foto nuk është ky person që shihet në aeroport. Raportet e shenjave të gishtave është një deklaratë e shërbimit bullgar të sigurisë dhe do të duhet të marrin përgjegjësinë për të. Për më tepër unë nuk mund të shkoni në detaje" është shprehur ai.

Ndërsa raportet bullgare shprehis se ai qe parë të bënte disa rreth rrotullime në korridor si hyrje dalje derisa të siguroheshe për turistët izraelitë.

Ky person kishte një patentë shoferi të rreme nga Shtetet e Bashkuara, nga shteti i Miçiganit, thonë raportet bullgare.

Ndërkohë pritet një raport përfundimtar pas hetimeve që do të bëhen.
1200

KOMENTE