English

Norvegjia kujton viktimat e një viti më parë në Utoeya dhe Oslo

Norvegjia është duke u përgatitur për të përkujtuar pas një viti 77 personat që u vranë dhe 242 të lënduar me armë nga sulmet me bomba në Oslo dhe në ishullin e Utoeya.

Shërbimet e Kishës, një koncert dhe ngjarje të tjera janë duke u mbajtur në Norvegji.

PM Jens Stoltenberg do të vërë kurora se dhe qindra njerëz në Utoeya, përfshirë familjet e atyre që u vranë pritet të bashkohen së bashku.

Anders Behring Breivik, i cili ka pranuar kryerjen e dy sulmeve, mbetet në gjyq.

Shumica e të vdekurve ishin aktivistë të rinj me Partinë e Punës i cili kishte qenë duke qëndruar në Utoeya si pjesë e një kampi veror.

KOMENTE