English

Foto dramatike se si Bota është transformuar brenda 4 dekadave

Këto imazhe të mahnitshme satelitore tregojnë se si ka marshuar progresi i ndryshimit të fytyrës së tokës vetëm në disa dekada.

Imazhet janë marrë të gjitha nga një'Landsat' që nesër feston 40 vjetorin e saj.

Menaxhohet bashkërisht nga NASA dhe Sondazhi Gjeologjik i SHBA me simboli (USGS), dhe iniciativa ka qenë vazhdimisht për mbledhjen e të dhënave rreth planetit tonë që nga 23 korrik, i vitit 1972.

Ky është programi më i gjatë i vëshgimeve satelitore të Tokës.
Aktualisht në orbitë është detektor 7, i cili ka qenë në operacion për 13 vjet. Një satelit zëvendësues është planifikuar të fillojë në janar 2013.

KOMENTE