English

Kur ju jeni gati për seks?

Nuk ka asnjë moshë absolute të caktuar për të filluar seks. Ajo që ka rëndësi është nëse kjo është koha e duhur për ju. Ajo gjithashtu varet nga ajo që ju thoni me 'seks'. Ka shumë mënyra në të cilën ju mund të jepni dhe të merrni kënaqësi seksuale, pa pasur marrëdhënie seksuale.

Dhënia e çdo mesazhi tjetër si puthjet dhe përqafimet mund të jenëë shumë të pasionuar. Kjo është një mënyrë për të ndarë dhe treguar dashuri. Për disa njerëz këto aktivitete mund të jenë më të kënaqshme se marrëdhëniet seksuale.

Ju mund të ndjeheni që ju nuk jeni të gatshëm emocionalisht. Duke u shtyrë në marrëdhënie seksuale mund të thotë që ju të pendoheni më vonë.
Ju merrni presion nga njerëzit duke folur rreth seksit. Ju mendoni se, "unë kam shkuar të shihja se çafarë është dhe si" Është e vështirë, por ju duhet të rrezistoni nga këto presione dhe të bëni atë që ju ndieni se e dëshironi të bëni, pra mos u shtyni nga të tjerët.

Të shkoni vetëm se ju ndiheni e ofenduar në një rreth miqsh që të gjithë e kanë provuar seksin., JO absolutisht nuk keni pse të ndjeheni keq, ju nuk mund të bëni trupin tuaj apo shpirtin tuaj të vuajë nëse ju pendoheni më vonë.
Pra logjikoni pak në kët pikë.

Duke menduar të gjitha implikimet e seksit ato mund të jenë një mënyrë e dobishme për të ndihmuar të arrini në një vendim. Ka shumë arsye pse njerëzit nuk duan të kenë marrëdhënie seksuale. Ju mund të ndjeheni që nuk jeni të gatshëm emocionalisht. Duke u shtyrë në marrëdhënie seksuale mund të thotë që ju të pendoheni më vonë. Disa njerëz kanë besime mjaft të forta fetare apo kulturore. Të tjerët vetëm duan të presin.

Disa njerëz e quajnë këtë vendim pritës, MATURI. Vendimi për të abstenouar nga marrëdhëniet seksuale mund të jetë ose një vendim afat-gjatë ose afat të shkurtër. Disa njerëz vendosin të mos bëjnë seks deri sa të martohen ose në një marrëdhënie të rëndësishme afat-gjatë. Njerëzit e tjerë mund të vendosin që seksi nuk është gjëja e drejtë për ta në këtë kohë të veçantë. Më vonë ata mund të plotësohen nga një person që ata duan dhe të ndjehen të gatshëm për të bërë seks me të. Vendimi nëse do të ketë seks apo jo është i rëndësishëm. Ju duhet të bëni atë që është e drejtë për ju. Ai duhet të jetë një vendim i informuar, dhe jo një bazë e frikës apo presionit nga të tjerët.

Por kur një djalë dhe vajzë vendosin të kenë marrëdhënie seksuale, ata duhet të mendojnë rreth përdorimit të një kontracepti, nëse ata nuk duan të bëhen prindër. Të rinjtë homoseksualë gjithashtu duhet të mendojnë për përdorimin e prezervativëve. Prezervativët mund të ndihmojnë në parandalimin e infeksioneve si HIV, si dhe duke zvogëluar rrezikun e shtatzanisë.

KOMENTE