English

Gjarpri Python trondit qytetarët

Ndryshe nga shumica e pronarëve që ushtrojnë kafshët e tyre në qytetin kinez të Changzhou, objekti i përkushtimit të tij është pak më i tmerrshëm.

Wang, përshkak të temperaturave të larta merr çdo ditë gjarprin e tij Python dhe e çon në një park me ujë në qytet për ta freskuar. Por ai ka lemerisur 2 persona dhe më vonë është kthyer një kuriozitet për të tjerët.
Një mjek veteriner ka thënë se sitemi i tij imunitar është dobësur për shkak të temperaturave të larta pasi ata nuk mund t'i durojnë.
Burmese Pythons janë ndër gjarpërinjtë më vdekjeprurës në botë dhe vrasin me asphyxiating viktimat e tyre - dhe gllabërojnë komplet gjahun e tyre.
Edhe pse ata nuk janë konsideruar si një kërcënim për njerëzit,Burmese Pythons janë të egër dhe nuk mund të hanë asgjë nga shpendët apo gjitarët.
Ata vijnë në ngjyra të ndryshme duke përfshirë të zezë, kafe, jeshile dhe të verdhë, si të Wang, dhe mund të rriten 18 metra të gjatë dhe peshojnë më shumë se 200 paund.
Burmese Pythons nuk janë të helmët. Në vend të kësaj, ata vrasin gjahun e tyre duke e mbyllur atë në nofullat e tyre, të cilat janë të fuqishme, pastaj shkatërrojnë atë në mbështjelljen e tyre. Ata pastaj e gëlltitin të gjithë.
Suksesi i tyre është për shkak të aftësisë së tyre për të ngrënë me babëzi dhe pastaj shkoni pa ushqim për muaj.

Zemra e tyre rritet në madhësi për të prodhuar më shumë gjak për tretje, acid shtesë në stomak dhe zorrë.
Ata janë gjithashtu notarëekspert dhe shpesh mund të gjenden në ujra pranë vendeve të egra. Disa janë edhe gjysmë-ujore, por gjithashtu mund të gjenden në pemë.

KOMENTE