English

Grekja përjashtohet nga Lojrat Olimpike 2012. Ofendoi afrikanët

Vula Papachristou përfaqsuesja e Greqisë u përjashtua ditën e mërkurë nga Lojrat Olimpike të Londrës pasi në Twitter ka tallur emigrantët afrikanë, si dhe duke shprehur mbështetje për një parti të ekstremit të djathtë.

Komiteti Olimpik Grek tha të mërkurën se Papachristou është "vendosur jashtë ekipit olimpik për deklaratat në kundërshtim me vlerat dhe idetë e lëvizjes olimpike."

Papachristou është në Athinë dhe nuk i është pëgjigjur thirrjeve të mediave. Komiteti tha se ajo kishte për të udhëtuar në Londër pak para se ngjarjet e pista të fillonin.
Ajo në llogarinë e saj në Twitter kishte shkruar:
"Shumë afrikanë në Greqi.Mushkonjat e Nilit Perëndimor do të marrin ushqim në shtëpi".

Para publikimit të mesazhit të saj të fundit në Twitter, Left Demokratik, një nga tre partitë e koalicionit në qeveri të Greqisë, kishte publikuar një deklaratë duke i bërë thirrje Komitetit Olimpik Helenik për të dëbuar Papachristou nga Olimpiada.

"Le të shikojë ndeshjet ne TV. Ajo patjetër nuk mund të përfaqësojë Greqinë në Londër," tha deklarata e Majtë Demokratike.

Fjalët e saj u përhapën në kohë rekord dhe vendimi ishte që ajo të mos merrte pjesë.
Më pas ajo ka reaguar duke thënë se ishte shaka:

"Unë do të doja të shpreh keqardhjet e mia të përzemërta për shakanë fatkeqe dhe pa shije që kam botuar në llogarinë personale Twitter. Unë ndihem keq dhe e turpëruar për përgjigjet negative që kam shkaktuar, pasi kurrë nuk kam kërkuar që të ofendoj askënd, apo të shkel të drejtat e njeriut.

"Ëndrra ime është e lidhur me Lojërat Olimpike dhe unë ndoshta nuk mund të marrë pjesë në qoftë se unë nuk i respektoj vlerat e tyre. Prandaj, unë nuk mund të besoj në diskriminimin në mes qenieve njerëzore dhe racave. Unë do të doja të kërkoj falje për të gjithë miqtë e mi dhe atletët e tjerë, që unë mund të kem fyer, Ekipin Kombëtar, si dhe njerëzit dhe kompanitë që mbështesin karrierën time sportive. Së fundi, unë do të doja të kërkoj falje për trajnerin tim dhe familjen time. "

KOMENTE