English

12 vjeçari mbytet në ujë të vluar, vriten dhe prindërit e tij

Ngjarje e tmerrshme ka ndodhur në një familje në Johanesburg.

Një 12-vjeçar vdiq në mënyrë të tmerrshme, kur hajdutët e mbytën atë në ujë të vluar pasi përdhunuar nënën e tij dhe më pas vranë të dy prindërit e tij.

Tre burra hynë në shtëpinë e familjes në Walkerville, Johanesburg, ku ata sulmuan dhe e qëlluan për vdekje Tony Viana, 53 vjeç, dhe përdhunuan brutalisht dhe më pas e vranë gruan e tij, Geraldinë.

Ata pastaj i lidhën duart dhe këmbët 12 vjeçarit Amaro, dhe e shtynë atë në një banjë me ujë të valë duke e detyruar të mos e nxirrte kokën derisa të mbytej.

Kopshtar i familjes, Patrick Petrus Radebe, 24, dhe djali i shërbëtorit të tyre Sipho Mbele, 21, u deklarua fajtor pasi kishin bashkëpunuar me vrasësit.
David Motaung, 20, u deklarua fajtor të martën ndaj akuzave për plaçkitje.

Qen i familjes është vrarë duke pasur barkun e tij të hapur.
Avokati i meshkujve i tregoi Gjykatës Rajonale në Vereeniging se ata kishin hyrë në shtëpi për të vjedhur dhe për të marrë hak për mënyrën se si ishin trajtuar nga 42-vjeçarja Znj Viana, si punëdhënëse e tyre.

Tre vrasësit kanë pranuar akuzat madje kanë treguar të gjitha detajet e vrasjes madje me buzën në gaz.

familja ishte me orihjinë portugeze ndërsa vrasësit afrikanë.

Vendimi do të merret në 6 shtator 2012.

KOMENTE