English

Historia e nënës dhe foshnjës që ka prekur zemrat e mijëra lexuesëve

Një fëmijë u largua nga jeta por u shpëtua nga përqafimi i nënës së tij, ka tronditur mjekët.
Adami Cheshire ishte vetëm një ditë nga jeta e tij, kur ai ndali frymëmarrjen për shkak të një infeksioni të trurit.
Ai ra në gjendje kome dhe mbaheshe në jetë nga aparaturat mjekësore.

Prindërit Charlotte dhe Chris nga Telford, Shropshire, iu tha për t'i thënë lamtumirën e tyre dhe për të marrë një fotografi përfundimtare të djalit të tyre.
Megjithatë, Adami filloi duke treguar shenja të jetës pas një përqafimi nga nëna e tij.
Shërim i djalit që tani është 16-muaj ka qenë përshkruar si një 'mrekulli' dhe tani Adami ka hedhur hapat e tij të parë.

Znj Cheshire, 34, tha: "Ata ishin të bindur se ai do të vdiste, trupi i tij filloi të mbyllë çdo portë jete.. Ai ishte blu dhe dridhje me konvulsione.
'Për një numër të ditëve, unë u lejova vetëm të prekja butësisht këmbën e Adamit apo krahun derisa mu tha që ta përqafoja në gjoksin tim.
"Mjekët më thanë se kontakti lëkurë-në-lëkurë është shumë i rëndësishëm. Fëmija juaj ka nevojë të dijë se ju jeni atje.
"Adami është mrekullia tonë. Ai vetëm nuk pranoi të heqë dorë nga ne. "
Adami u lind në Spitalin Royal Shrewsbury në Shropshire dhe dukej i shëndetshëm. Por të nesërmen, Charlotte vuri re se ai ishte duke bërë një zhurmë të çuditshme si hungërimë dhe nuk donte të ushqehej.
Nëna vuri re se diçka ishte e gabuar dhe çoi Adamin për analiza.

Në atë moment unë ndjeva një dhimbje në mes dhe rashë në shtrat.
Doktorët më diagnostikuan mua me një ndarje të plotë të legenit, gjë që do të thoshte të gjitha kockat në legenin tim ishin të ndarë nga njëri-tjetri. Unë nuk mund edhe të ecja.
"Chris kishte lënë spitalin një orë më herët për të marrë një pushim pas natës së gjatë të qëndrimit me mua.
"Ai sapo ariti në shtëpi kur mjekët e telefonuan për t'i thënë se Adami ishte sëmurë."
Chris, 47 vjeç, një inxhinier i sistemeve, nxitoi përsëri në spital dhe gjetur Adamin në kujdesin intensiv neonatal, ku ai kishte rënë dhe kishte ndalur frymëmarrjen. Organet filluan të mbyllen dhe ai kishte pasur konvulsione të vazhdueshme

Mjekët i vunë Adamit aspirim artificial për të marrë frymë dhe për ta mbajtur atë në një gjendje kome.
Tre ditë më vonë, Adami u diagnostikua me meningjit Group B strep. Gratë shtatzëna mund ta transmetojnë sëmundjen te të porsalindurit e tyre në lindje.
Foshnjat që mbijetojnë mund të kenë probleme me të folurit, degjimin, dhe probleme me vizionin.
Charlotte tha: "Një mjek erdhi për të më parë mua dhe të më shpjegojë se Ademi ishte ende gjallë dhe ata do të bëjnë më të mirën e tyre për ta trajtuar atë, se jeta e tij ishte shumë në rrezik. Atëherë vendosa për të shkuar dhe të shoh atë..
"U deshën dy orë për të marrë një karrige me rrota rreshtuar me jastëkë brenda që unë të rrija drejt, por pavarësisht nga lotët e mi dhe dhimbjet e mia, unë nuk pranova të heq dorë.
"Unë kurrë nuk do të harroj se si u ndjeva duke kërkuar në inkubator për herë të parë. Ai kishte më shumë tela mjekësorë në trupin e tij të vogël sa unë kam parë ndonjëherë.
Një grua na tha që të bëjmë një foto dhe ne kishim frikë se do të ishte e vetmja që ne do të kishim ndonjëherë me djalin tonë. "
Gjatë javës së ardhshme, Charlotte dhe Chris vetëm mund të shihnin ndërsa djali i tyre luftonte për jetën.
Ata janë paralajmëruar se edhe nëse Adami jeton, ai mund të ketë të dëmtuar trurin, pasi epileptikët, vuajnë paralizë cerebrale dhe një sërë aftësi të kufizuara të tjera.
Por ai nuk pranoi të heqë dorë.
Frymëmarrje e tij përmirësohet ngadalë dhe disa ditë më vonë, mjekët ishin në gjendje për ta nxjerrë atë nga frymëmarrja artificiale.
Charlotte më në fund ishte në gjendje të mbajë djalin e saj për herë të parë që kur ai kishte qenë i sëmurë dhe Adami hapi sytë për herë të parë.
Gjatë ditëve të ardhshme, ajo kaloi deri në dymbëdhjetë orë në ditë ulur në një karrige lëkundëse, ndërsa Adami flinte në krahët e saj.
Pasi u ushqye me pika të vogla qumshti përmes një tubi në javët e para të jetës së tij, Ademi filloi të gji.
Kontakti lëkurmë me lëkurë, teknika e kujdesit kangur do të thotë se nëna vepron si një inkubator i njeriut për të mbajtur të ngrohtë foshnjat, stimuluar dhe ushqyer.
Charlotte tha: "Ishte tepër traumatike të qëndroja e ndarë nga Adami. Ajo ndihet e lumtur për të mbajtur atë në krahët e mi.
Moment kur ai hapi sytë e tij ishte i pabesuesëm. E dija se nëse ai zgjohej, ai do të mbijetojë.
Me hapa të vegjël por të sigurt Ademi filloi të rritet i fortë. Rezonanca e tij e parë e trurit zbuloi disa pika në tru por përsëri ishte shumë herët për të treguar dëmtime të trurit.

Megjithatë, pas tri javë në spital, Adami, i cili kishte një dëmtim të dëgjimit, ishte mjaft mirë për të shkuar në shtëpi të jetonte me prindërit e tij dhe vëllain, Xhorxh.
Më pas një tjetër skaner tregoi se dëmtimi i trurit ishte zhdukur.

Adam kohët e fundit hodhi hapat e tij të parë pandihmë. Kontrollet që ai bën çdo herë janë më pozitive.
Ne do të donim të falënderonim të gjithë stafin mjekësor nga thellësia e zemrave tona, për punën dhe ndihmën e madhe që na kanë dhënë.
Çifti tani është duke mbështetur grupin krijues për mbështetjen e Group B Strep duke kërkuar për testimin rutinë të B Streptococcus për gratë shtatzëna mbi NHS.

KOMENTE