English

Kinë. Diga më e fuqishme në botë vihet në punë (VIDEO)

Në Kinë hapet diga më e fuqishme në botë, ku uji që del ka të njëjtën fuqi si pesëmbëdhjetë reaktorë bërthamorë.

32 gjeneratorë u vunë në veprim këtë javë, duke e bërë atë projektin më të madh në botë, i ndërtuar mbi lumin Yangtze në provincën Hubei.

Diga është projektuar për të ulur rrezikun e përmbytjeve gjatë sezonit aktual në pikun e reshjeve të shiut, si dhe shpërndarjen e ujit gjatë periudhave të thata.


Uji futej në digë nga lumi Yangtze që sipër, dhe dilte 70.000 metër kub për sekondë në anën tjetër.
1215

KOMENTE