English

5 mënyra për parandalimin e infeksioneve vaginale

Disa këshilla për femrat se si të minimizojnë ifeksionet vaginale, rregullat e higjenës se si ato duhet të kujdesen.


1. Pastrojeni.
Mënyra më e zakonshme për parandalimin e çdo lloj infeksioni sidomos vaginal, është për të praktikuar higjienë të mirë. Disa mënyra që koha i ka testuar dhe e vërtetë për të parandaluar infeksionet vaginale përfshijnë fshirjen e vaginës pas urinimit nga para në drejtim prapa. Praktikimi i kësaj do të ndihmojë për të shmangur transferimin e mykut dhe bakteriet tjera nga rektum në vaginë.

Larja e shpeshtë mund të tingëllojë si një hap thelbësor në mbajtjen pastër, por ajo duhet të shmanget me çdo kusht. Larja pengon pH natyral të vaginës e cila pastaj mund të çojë në infeksione mykotike. Vagina është një "vetë-shëruese" dhe nuk ka nevojë larje e shpeshtë për të dëbuar produktet apo materiale të mbeturinave. Gratë duhet t'i shmangin apo të kufizojnë numrin e produkteve të higjienës femërore që ato përdorin. Produkte të tilla si spray dhe banjot flluskë shpesh e irritojnë vaginë dhe lehtësojnë infeksionet.

Aromatizimet e vaginës me deodorantë apo letra higjenike të lagura nuk rekomandohen të përdoren. Rekomandohet që gratë përdorin lines por jo me shtresë si plastike dhe tampon gjatë ciklit të tyre menstrual.

2. Majeni vaginën të thatë
Një ambient me lagështi inkurajon rritjen e mykut (majatë) dhe kërpudhat e tjera. Kur të angazhohen në aktivitete ku uji apo djersa janë të përfshira, menjëherë hiqni rrobat me lagështi sa më shpejt të jetë e mundur. Gratë duhet gjithashtu të thajnë zonën vaginale tërësisht pas dushit ose notit.

3. Lëreni të ajroset
Kurrë mos vishni të brendshme sintetike të cilat krijojnë lagështi duke favorizuar rritjen e baktereve. Përdorni të brendshme pambuku, ose të paktën shtresa ku vaginën të jetë pambuk, pasi pambuku e lejon lagështinë të dali jashtë, dhe ajo merr frymë lirisht.
Natën po patët mundësi flini pa të brendshme.

4. Ulni përdorimin e sheqerit.
Zvogëloni sheqeritn dhe produktet që përmbajnë shumë ndihmojnë majatë të rriten. Hani kos dhe produkteqë përmbajnë probiotic kulturave të gjalla të acidophilis lactobacilius që ndihmojnë për të mbajtur nivele të shëndetshme të majasë..

5. Mbajeni të lubrifikuar
Jo të gjithë acarimet vaginale shkaktohen nga infeksionet. Gratë që kanë kaluar menopauzën shpesh goditen me një gjendje tjetër që quhet atrophic vaginitis. Ky çrregullim ndodh nga mungesa e stimulimit hormonal në indet gjenitale. Sepse vulva dhe vaginë janë të privuar nga këto hormone, ato bëhen të thata dhe acarohen lehtë gjatë aktivitetit seksual. Problemi mund të rregullohet lehtë duke përdorur një lubrifikant si pelte ose alternativë më të shtrenjtë, terapi zëvendësimi të hormoneve.

Dhe para së gjithash gjithmonë duart e pastra nëse pastroni zonën genitale.

KOMENTE