English

Foto mbresëlënëse të sistemit diellor, marrë me një teleskop amator

Këto fotografi shumë të detajuara të diellit dhe sistemit diellor nuk janë ofertat e fundit teleskopë miliona dollarë, por ata janë marrë nga një amator i apasionuar në shtëpinë e tij në Buffalo, New York, duke përdorur një teleskop 5,000 dollarë.
Prodhuar nga astronomi amator Alan Friedman duke përdorur teleskopin e tij të quajtur "Little Big Man", imazhet mbresëlënëse të fqinjëve tanë të afërt qiellore janë të regjistruar mbi një webcam të thjeshtë përpara se korniza individuale të jetë zgjedhur.
Duke zbuluar bukurinë e sistemit tonë diellor, Freidman përdor një filtër të specializuara që është në gjendje të shohë deri në fund spektrin e dritës të kuqe të thellë, për të kapur fotot e tij, të cilat janë bërë në internet masivisht të popullarizuara dhe kanë tërhequr përgëzime nga NASA.

KOMENTE