English

Skanim i trurit tregon sa inteligjentë jeni

Skanimet e trurit të cilat vendosin se sa mirë rajone të ndryshme të trurit tuaj janë zbuluar mund të jetë në gjendje të parashikojnë se sa inteligjent jeni.

Studimi tregon se 10 për qind e dallimeve individuale në inteligjencë mund të shpjegohet nga forca e rrugëve nervore që lidhet me lëvoren e majtë anësore paraballore me pjesën tjetër të trurit.

Gjetjet, janë botuar në revistën mjekësore, dhe janë quajtur lidhjet globale të trurit "të përcaktuar si një trajtim i ri për të kuptuar se si inteligjenca njerëzore ka të bëjë me fiziologjinë.

"Hulumtimi tregon se lidhjet me një pjesë të veçantë të lëvores paraballore mund të parashikojnë se sa inteligjent është dikush," tha Michael Cole, PhD, në Universitetin e Uashingtonit dhe autori kryesor i studimit.
Ai thotë se është i pari studim që ofrojnë dëshmi bindëse se lidhjet nervore midis lëvore anësore paraballore dhe pjesës tjetër të trurit kanë një kontribut të veçantë dhe të fuqishëm në përpunimin njohës që qëndron në themel të inteligjencës njerëzore.

Edhe pse mbetet shumë për të mësuar se si këto lidhje nervore kontribuojnë për inteligjencën fluide, modele të reja të funksionit të trurit kanë sugjeruar se nga ky studim mund të ketë implikime të rëndësishme për të kuptuarit e ardhshëm - dhe ndoshta shtim - të inteligjencës njerëzore.

Gjithashtu do të jetë një ndihmë e madhe edhe në zbulimin e sëmundjeve mendore si skizofrenia.

KOMENTE