English

Thatësira në SHBA kërcënon kafshët dhe bimët

SHBA është në kulmin e thatësirës e saj më të keqe në më shumë se gjysmë shekulli.

Temperaturat e larta dhe mungesa e shiut nëpër shumë qendra kryesore bujqësore të vendit janë kombinuar për të krijuar një situatë gjithnjë e më të tmerrshme për fermerët dhe pronarët së bashku.

SHBA është prodhuesi më i madh botëror i grurit dhe është gjithashtu në mesin e prodhuesve më të mëdhenj të bagëtisë, kështu që çfarë ndodh në të gjithë Midwest dhe Great Plains është çështje tepër delikate për të gjithë.

KOMENTE