English

Topalli në Petrelë vazhdon fushatën për mbrojtjen e shëndetit të gruas

Kryetarja e Kuvendit me gratë dhe vajzat në Petrelë për fushatën sensibilizuese “Bëni mamografinë.bëni PAP-test. Mos hezitoni. Mos kini frikë ”Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli ishte sot në komunën e Petrelës në Tiranë, në fushatën sensibilizuese “Së bashku kundër kancerit”. Në një mjedis autokton shumë vajza e gra të moshave të ndryshme, patën rastin të takohen me Kryetaren e Kuvendit, e cila po shkon në çdo qytet, në çdo komunë e fshat për t’i inkurajuar dhe bindur grate, për rëndësinë jetësore të analizave Mamografi e PAP-test.

“Shëndeti i nënës, shëndeti i gruas, ashtu sikurse i fëmijës, është jeta, është familja, e ardhmja; është besimi, është siguria”, u shpreh Kryetarja e Kuvendit.

Duke inkurajuar gratë dhe vajzat të rrëzojnë murin e ndrojes dhe të frikës, për të bërë Paptestin e Mamografinë, Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli konstatoime kënaqësi rritjen e diagnostifikimeve vitet e fundit.

Kryetarja e Kuvendit tha se do të punojë pa u ndalur në këtë nisëm në mbrojtje të shëndetit të grave, që të bëjë të mundur që, çdo grua, çdo vajzë dhe nënë shqiptare të kryejë falas analizat e Paptestit dhe Mamografisë.

Gjatë takimit, gratë dhe vajzat e komunës Petrelë morën shpjegimet dhe udhëzimet e nevojshme të mjekëve, të cilët po po mbështesin pa kufi, hap pas hapi, Kryetaren e Kuvendit në këtë fushatë në mbrojtje të shëndetit të grave.

KOMENTE