English

E vërteta e vdekjes së Osama bin Ladenit. Flet politikani turk dhe agjent i zbulimit amerikan

Berkan Yashar, një politikan turk dhe ish agjenti i zbulimit amerikan pohoi se amerikanët nuk e kanë vrarë liderin e Al Kaedës Osama bin Ladenin por në fakt, ai vdiq natyrisht, raportuan mediat ruse.
Ai ka raporuar për kanalin rus:
"Në shtator të vitit 1992, unë kam qenë në Çeçeni, kjo është kuru takova me njeriun emri i të cilit ishte Bin Laden. Ky takim u zhvillua në një shtëpi dy katëshe në qytetin Grozni, në katin e lartë ishte një familje e Gamsakhurdia, presidenti gjeorgjian, i cili atëherë ishte nisur nga vendi i tij. Ne u takuan në katin e poshtëm, Osama jetonte në të njëjtën ndërtesë, "tha Berkan Yashar.
CIA i dha atij emrin Abubakar, sipas Channel One. Sipas Berkan, pas atij udhëtimi Shtetasit çeçenë u shfaqën në rrethin e Osama bin Ladenit. Berkan Yashar theksoi se ata nuk kanë marrë pjesë "drejtpërdrejt në shpërthimet terroriste." Ai shtoi: "Ata e mbrojtën bin Laden, ishte zgjedhja e tij, sepse ai iu besuar atyre tërësisht, dhe e dinte se ata kurrë nuk do ta tradhtonin."
Berkan zbuluar disa paqartësi, kur u pyet në lidhje me vdekjen e Bin Ladenit në Pakistan më 2 maj të vitit të kaluar. Ai tha: "Edhe nëse e gjithë bota besonte unë ndoshta nuk mund ta besoj atë." "Unë personalisht e di, çeçenët që e mbrojtën atë, ata janë Sami, Mahmood, dhe Ayub, dhe ata ishin me të deri në fund. Më kujtohet ajo ditë shumë mirë, ka qenë 26 Qershor 2006. Këta njerëz, si dhe dy të tjerë nga Londra dhe dy amerikanë, të gjithë shtatë, e panë atë të vdekur. Ai ishte shumë i sëmurë, ai ishte kockë e lëkurë, shumë e hollë, dhe ata e lanë atë dhe e varrosën. "
Ai tha se "vetëm tre çeçenët e varrosën, sipas vullnetit të tij" në malet në kufirin Pakistan-Afganistan. "Nuk kishte asnjë sulm. Unë e di, operacionet amerikane nga brenda e gjetën varrin e tij, gërmuan duke e nxjerrë bin Laden dhe u treguan të gjithëve në lidhje me këtë. Ata duhet të tregojnë se si teknologjikisht shërbimet e sigurisë punuan, pasi çdo hap ishte i kontrolluar, dhe pastaj e paraqitën atë si një fitore të madhe për të treguar se taksapaguesit nuk i kanë paguar taksat për kot. "
"Unë isha i pari që njoftova datën e vdekjes së tij në nëntor të vitit 2008 në një konferencë në Uashington, nuk emërtova ndonjë emër, dhe që atë moment amerikanët filluan të ndjekin kontaktet e mia," tha ai.
Sipas tij, siguria e fundit që ai pa ishte Sami, i cili u rrëmbye nga CIA para se bin Laden u shpall i vrarë dhe më shumë gjasa të ishte Sami i cili i tregoi atyre vendin e saktë të varrimit në malet në kufirin Pakistan-Afganistan.

KOMENTE