English

Konflikti në Siri rritet çdo ditë: Harta e luftimeve në Damask dhe Aleppo

Luftime të rënda kanë vazhduar pa u pakësuar në Aleppo të Sirisë për të dytën ditë radhazi dhe pritet që ushtria do të nisë një sulm në shkallë të plotë menjëherë.

Një komandant rebel në terren, tha për Reuters se luftëtarët e tij po përgatiten për një "ofensivë të fortë".

Në Damask, burimet e ushtrisë thanë se kishin shtyrë rebelët nga një kala e fundit duke i detyruar ata të tërhiqen.

Luftimet u rritën pasi 48 pelegrinë iranianë u rrëmbyen nga një vend i shenjtë shiite afër, në qytet, të shtunën.

Diplomatët iranianë dhe televizioni shtetëror sirian fajësoi rrëmbimin, i cili u zhvillua në afërsi të faltores së Sayyida Zejnebit në një periferi të Damaskut, mbi "grupet e armatosura".
Fotoja në krah tregon dhe hartën e tanishme të luftimeve në Damask dhe Aleppo.

KOMENTE