English

Policët pakistanezë detyrojnë çiftin të ecë lakuriq në publik

Disa oficerë të policisë pakistaneze janë pezulluar, me akuzën se detyruan një çift që kishte mardhënie seksuale jashtë martese, të ecte lakuriq në publik.

Sipas dëshmitarëve, policia në qytetin e Sindh Gambat detyroi burrin dhe gruan të ecte lakuriq deri në stacionin e policisë, zhveshur si dënim për përpjekjet që kishin bërë për të patur marrëdhënie seksuale jashtë martesës.

Videoja e telefonisë celulare tregon një burrë lakuriq duke u rrahur nga policia dhe një grua që i lutej atyre të mbulohej.

Pas një protestë publike, zyrtarët pezulluan oficerët e përfshirë.

Shahzeb Jiliani e BBC-së thotë se incidentet e tilla nuk janë të rralla në Pakistan, por ky incident është veçanërisht tronditës për shkak se ajo është kryer nga policia dhe filmuar me telefonat celularë.

Vitin e kaluar, disa njerëz u arrestuan për nxjerrjen një gruaje të moshës së mesme lakuriq nga fshati duke bërë paradë, si ndëshkim për djalin e saj që thuhej se kishte pasur një marrëdhënie me një grua në familjen e tyre.

Shahnaz Bibi i tha BBC-së se në atë kohë jeta e saj ishte shkatërruar nga përvoja e hidhur, dhe ajo kurrë nuk mund të shkonte në shtëpi.

KOMENTE