English

Kryeministri sirian tradhton pushtetin Bashar al-Assad

Një tjetër largim i anëtarëve të kabinetit Bashar al-Assad.
Kryeministri sirian Riad Hixhabi ka ikur nga pushteti i presidentit Bashar al-Assad për t'u bashkuar me "revolucionin", thotë zëdhënësi i tij.

Z. Hixhabi u emërua më pak se dy muaj më parë dhe largimi i tij është më i larti i profilit tradhti që kur kryengritja filloi në mars 2011.

TV shtetërore tha se ai ishte shkarkuar.

Riad Hijab, i cili është thënë se ka ikur me familjen e tij, është një musliman suni nga zona e al-Zour Deir e Sirisë lindore por në fakt ai ishte kapur në revoltë.

Raportet e hershme, tha se zoti Hixhabi kishte kaluan në Jordani, por shteti jordanez vonë e ka mohuar këtë. Duket se dhe të hënën pasdite, vendndodhja e zotit Hixhabit është ende e panjohur.
Por pak më herët, zëdhënësi i tij Muhamed el-ETRI tha për TV al-Xhazira se ai ishte në "një vend të sigurt".

"I drejtohem juve sot, në këtë orë të rëndë, ku vendi jeton nën peshën e gjenocidit dhe vrasjes barbare brutale kundër popullit të paarmatosur të cilët thjesht kërkojnë liri dhe një jetë dinjitoze. Sot unë deklaroj ... se kam ikur nga regjimi terrorist, vrasës dhe jam bashkuar me revolucionin e shenjtë. Dhe unë deklaroj se nga sot unë jam një ushtar i këtij revolucioni të shenjtë." thuhet në deklaratën e kryeministrit të cituar nga zëdhënësi i tij.

KOMENTE