English

Cilat janë aktivitetet për 100-vjetorin e Pavarësisë? (VIDEO)

Me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë, do të organizohen dhe shumë aktivitet të rëndësishme sipas një programi të caktuar.
Për këtë është ngarkuar Komiteti shtetëror për 100 vjetorin e pavarësisë i cili do të udhëheqë të gjithë kalendarin e aktiviteteve.
Drejtori i Institutit të historisë, Beqir Meta thotë se “3 vitet e fundit po zbatohet një projekt për historinë e Shqipërisë në shekullin 20 dhe janë tërhequr arkiva të plota nga shumë shtete për këtë periudhë historike. Instituti i historisë është shndërruar tashmë në një qendër të rëndësishme dokumentacioni të huaj për historinë shqiptare të shekullit 20, dhe aty gjen çdo dokument të huaj që ka lidhje me Shqipërinë” - tha ai.
Ndiqni videon e mëposhtme për të mësuar më shumë rreth aktivitetet për 100-vjetorin e Pavarësisë së shtetit shqiptar.
1260

KOMENTE