English

Lajm i mirë për çokollatat

Është një lajm i madh për këdo që preferon të hajë çokollata. Tani më në çokollata jo më përmbajteje yndyre por lëng frutash.
Alternativa e shëndetshme zëvendëson deri në 50 për qind përmbajtjen e yndyrës në çokollatë e me lëng frutash.

University Warwick Kimistë thotë se pretendimi i ri do të vazhdojë të apelojë për çokollatat, pas përpjekjeve mujore që janë shpenzuar për të arritur në këtë përfundim.

Dr Stefan Bon nga Departamenti i Kimisë në Universitetin e Warwick ishte autori kryesor në studim ku i cili tha se yndyrnat e përdorura në çokollatë janë ato që e japin të gjitha ato veti për të qënë tepër e pëlqyeshme nga njerëzit, por tani të gjitha ato veti do të ruhen por në vend të yndyrës do të përdoret lëng frutash.

Shpresohet që teknologjia e re të adaptohet pa kurrfarë problemi nga prodhuesit e çokollatave.
Produkti përfundimtar do jetë shije me shije frute, por ka mundësi të përdorë ujë dhe një sasi të vogël të acidit Askorbik (vitaminë C) për të mbajtur një shije çokollate.

KOMENTE