English

A është e drejtë të fantazosh për dikë tjetër gjatë një akti seksual?

Shpesh dëgjojmë që gjatë një mardhënie seksuale ai/ajo nuk janë të fokusuar në partnerin e tyre dhe shpesh herë akuzojnë njëri tjetrin duke arritur deri atje sa mardhënia e tyre të marri ngjyra negative.

Ka dy çështje këtu:
Së pari, a është e drejtë për të patur fantazi seksuale për të tjerët?
Së dyti a është e drejtë që të kesh fantazi seksuale për të tjerët ndërsa ju jeni duke bërë seks me partnerin tuaj?

Çiftet në terapi të ndryshme me psikologët u këshillohet që askush nuk ka të drejtë t'i bëjë pyetje të drejtpërdrejta partnerit apo të jetë xheloz në lidhje me fantazinë e tjetrit. Çiftet mësohen që secili të mbetet një individ brenda marrëdhënies së tij, dhe të pranojë që partneri juaj mund të fantazojë për të tjerët mund të jetë shumë e shëndetshme. Ju i jepni partnerit tuaj një liri të caktuar në këtë mënyrë. Ju nuk mund të ushtroni presion mbi partnerin tuaj për ta tërhequr që ai të jetë vetëm për ju.

Çështja e dytë, është më e komplikuar. Sigurisht asnjë burrë apo grua dëshiron që në mes të një momenti intim partneri apo partnerja të imagjinojë një tjetër. Pasi një çift ka qenë së bashku shumë vite, është e natyrshme për çdo anëtar të ketë një fantazi për të qenë me dikë tjetër. Megjithatë, kjo nuk është e natyrshme për këtë fantazi, ndërsa ju jeni në flagrancë me partnerin tuaj mbi dhe keni një mardhënie të rregullt.

Një herë në aq kohë nëse ju gjeni veten në mes të një akti intim duke fantazuar për një tjetër ju nuk duhet të tmerroheni ose të ndjeheni fajtor. Nëse ju gjeni veten duke fantazuar për një tjetër në një bazë të rregullt, fantazia juaj ka bërë një mekanizëm për të trajtuar përballimin e ndjenjave për marrëdhënien tuaj. Ju mund të jeni i mërzitur apo e zemëruar me partnerin tuaj, dhe fantazi juaj bëhet mbrojtja juaj kundër inkorporimit të intimitetit me partnerin tuaj. Mos i jepni vetes një dritë jeshile nëse keni një mardhënie të rregullt dhe të kënaqshme me partnerin tuaj. Këtë do ta kuptoni kur me të vërtetë keni disa punë për të bërë, jeni aq shumë e zënë dhe do të mund të kuptoni që mardhënia juaj me të vërtetë është e mirë dhe s'keni pse i jepni dritën jeshile fantazisë tuaj për një tjetër.
Shumë herë kur ju t'u përballur me ndjenjat nën veprimet tuaja, ju do të vini për të parë më qartë se çfarë jeni duke bërë dhe përse ju jeni duke bërë atë. Një marrëdhënie e suksesshme kërkon që çdo anëtar i një çifti të rregullt të marrë inventarin e mendimeve të tyre, të ndjenjave seksuale dhe të tjera, në përpjekje për të patur një lidhje të shëndetshme dhe bashkim romantik.

KOMENTE