English


A është e drejtë të fantazosh për dikë tjetër gjatë një akti seksual?

Shpesh dëgjojmë që gjatë një mardhënie seksuale ai/ajo nuk janë të fokusuar në partnerin e tyre dhe shpesh herë akuzojnë njëri tjetrin duke arritur deri atje sa mardhënia e tyre të marri ngjyra negative.

Ka dy çështje këtu:
Së pari, a është e drejtë për të patur fantazi seksuale për të tjerët?
Së dyti a është e drejtë që të kesh fantazi seksuale për të tjerët ndërsa ju jeni duke bërë seks me partnerin tuaj?

Çiftet në terapi të ndryshme me psikologët u këshillohet që askush nuk ka të drejtë t'i bëjë pyetje të drejtpërdrejta partnerit apo të jetë xheloz në lidhje me fantazinë e tjetrit. Çiftet mësohen që secili të mbetet një individ brenda marrëdhënies së tij, dhe të pranojë që partneri juaj mund të fantazojë për të tjerët mund të jetë shumë e shëndetshme. Ju i jepni partnerit tuaj një liri të caktuar në këtë mënyrë. Ju nuk mund të ushtroni presion mbi partnerin tuaj për ta tërhequr që ai të jetë vetëm për ju.

Çështja e dytë, është më e komplikuar. Sigurisht asnjë burrë apo grua dëshiron që në mes të një momenti intim partneri apo partnerja të imagjinojë një tjetër. Pasi një çift ka qenë së bashku shumë vite, është e natyrshme për çdo anëtar të ketë një fantazi për të qenë me dikë tjetër. Megjithatë, kjo nuk është e natyrshme për këtë fantazi, ndërsa ju jeni në flagrancë me partnerin tuaj mbi dhe keni një mardhënie të rregullt.

Një herë në aq kohë nëse ju gjeni veten në mes të një akti intim duke fantazuar për një tjetër ju nuk duhet të tmerroheni ose të ndjeheni fajtor. Nëse ju gjeni veten duke fantazuar për një tjetër në një bazë të rregullt, fantazia juaj ka bërë një mekanizëm për të trajtuar përballimin e ndjenjave për marrëdhënien tuaj. Ju mund të jeni i mërzitur apo e zemëruar me partnerin tuaj, dhe fantazi juaj bëhet mbrojtja juaj kundër inkorporimit të intimitetit me partnerin tuaj. Mos i jepni vetes një dritë jeshile nëse keni një mardhënie të rregullt dhe të kënaqshme me partnerin tuaj. Këtë do ta kuptoni kur me të vërtetë keni disa punë për të bërë, jeni aq shumë e zënë dhe do të mund të kuptoni që mardhënia juaj me të vërtetë është e mirë dhe s'keni pse i jepni dritën jeshile fantazisë tuaj për një tjetër.
Shumë herë kur ju t'u përballur me ndjenjat nën veprimet tuaja, ju do të vini për të parë më qartë se çfarë jeni duke bërë dhe përse ju jeni duke bërë atë. Një marrëdhënie e suksesshme kërkon që çdo anëtar i një çifti të rregullt të marrë inventarin e mendimeve të tyre, të ndjenjave seksuale dhe të tjera, në përpjekje për të patur një lidhje të shëndetshme dhe bashkim romantik.

KOMENTE
 • Mujo Zeneli19:00 - 01 Tetor 2012
  e drejte nuk eshte por te jesh e sigurte qe ne meshkujt fantazojme per dike tjeter ky eshte mendimi im se eshte ajo fjala e urte pula e komshise eshte me e shijshme se pula jote
 • Baba22:31 - 26 Shtator 2012
  Po bonin muhabet ne fshatin tem disa pleq shum te lezetshem, ku shum prej type nuk Jane mo.njani thot se edhe me fe thuhet se ne qofte se ti lidh fmi duke menu ni grue tjeter fmit nuk jane te tut,tjeri emri e kishte emrin i thot fetahit,o feta po qish po thu ti e feja une spaskem as nja se krejt i kam bo te menu dashnoret e tjera,Asht reale
 • Ani Muco13:48 - 20 Shtator 2012
  Nuk mund te kufizojme mendimet e partnerit,mjafton qe mos te na behen ne publike.M.gj.te nga njera ane kjo ka dhe anen pozitive pasi keshtu duke mos ditur mendimet dhe fantazit e partnerit del dhe nje akt fizik i pa ndrydhur.Pra nga kendveshtrimi tjeter kjo eshte nje ndihmes per kontaktin seksual.
 • Badboych Ideali04:06 - 18 Shtator 2012
  Huhuhu fantazi ska ne sex po ne miljona hehehehhe
 • Antela Hitaj11:45 - 24 Gusht 2012
  nese kete fantazi nuk do ta dija,nuk do ta kisha problem,por nese do ta dija qe ndodhte dicka e tille,nuk do ndihesha xheloze,por do ndihesha qe tashme maredhenia jone intime nuk eshte si me pare,ose qe ndoshta ne syte e tij une tashme jam nje femer monototne,dhe kjo normalisht qe do me krijonte largesi nga partneri im.
 • Albania Kosova15:16 - 21 Gusht 2012
  duhet sa me shpejt te kerkoni nje tjeter partner per t'u kthyer prape tek ai pari e keshtu me rradhe .stellastar2@hotmail.it