English

Moska ndalon paradat e homoseksualëve për 100 vitet e ardhshme

Gjykata e lartë e Moskës ka ndaluar marshimet krenare të homoseksualëve në kryeqytetin rus për 100 vitet e ardhshme.

Nikolai Alexeyev, mbrojtësi i të drejtave të gayve kishte shkuar në gjykatë duke shpresuar për të përmbysur ndalimin e Këshillit të Qytetit për paradat e homoseksualëve.

Ai kishte kërkuar të drejtën e paradave të tilla për 100 vitet e ardhshme.

Ai gjithashtu kundërshton ndalimin e Shën Petersburg-së në përhapjen e propagandës "homoseksuale". Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut i ka thënë Rusisë se do të paguajë dëmet.

Të premten ai tha se do të shkojë përsëri në Gjykatën Evropiane në Strasburg për të marrë këtë të drejtë të homoseksualëve - e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja - ishte e padrejtë.

Qeveria e qytetit të Moskës argumenton se parada gay do të rrezikonte duke shkaktuar çrregullim publik, dhe Moskovitët, shumica nuk e mbështesin një ngjarje të tillë.

Në shtator, Këshilli i Evropës - ai i të drejtave njerëzore në Evropë - do të shqyrtojë përgjigjen e Rusisë ndaj një vendimi të Gjykatës Europiane të kaluar mbi të drejtat e homoseksualëve.

Në tetor të vitit 2010 Gjykata tha se Rusia kishte diskriminuar z Alexeyev në bazë të orientimit seksual.

KOMENTE