English

Anders Breivik, dënohet me 21 vjet burg

Gjykata norvegjeze ka gjetur se vrasësi masiv Anders Behring Breivik është i arsyeshëm dhe e dënoi me 21 vjet burg.

Breivik ka pranuar vrasjen e 77 njerëzve dhe plagosjen e më shumë se 240 të tjerët, kur ai bombardoi qendrën në Oslo dhe pastaj hapi zjarr në një kamp rinor të ishullit të vitit të kaluar.

Ai këmbënguli se ai ishte i arsyeshëm dhe nuk pranoi fajësinë, duke kërkuar për të justifikuar sulmet e tij duke thënë se ato ishin të nevojshme për të ndaluar "islamizimin" e Norvegjisë.

Prokurorët kishin kërkuar që ai të konsiderohet i çmendur.

Pesë gjyqtarët ishin unanimë se Breivik ishte normal.

Ai u dënua për terrorizëm dhe vrasje me paramendim, dhe duke pasur parasysh dënimin maksimal me burgim 21 vjet.

Megjithatë, kjo mund të zgjatet në një datë të mëvonshme, nëse ai konsiderohet të mbetet një rrezik për shoqërinë.

KOMENTE