English

Danimarkë hapet ekspozita me seks të drejtpërdrejtë

Një ekspozitë është hapur në Silkeborg, Danimarkë, ku tregon se njerëz të vërtetë mund të bëjnë marrëdhënie seksuale në galeri.

Ekspozita e quajtur "Devoid of Shame", synon të fillojë një bisedë rreth marrëdhënies seksuale dhe seksualitetit.

Ekspozita do të përpiqet për të trajtuar tabu të seksualitetit, me dy njerëz të të cilët do të kenë marrëdhënie seksuale direkte.

Sipas instruktorit Michael Iversen, gjeniu i projektit, qëllimi i ekspozitës është të përcjellë bukurinë natyrore të riprodhimit njerëzor.

"Unë e kam krijuar këtë ekspozitë për t'i treguar botës se seksi është një gjë tejet e bukur, është një aspekt natyror i njeriut të gjallë," tha Iversen.

Dhe ky është pikërisht lloji i mesazhit që Anne Poulsen, udhëheqësi i projektit Kunstcentrum, dëshiron të përcjellë.

"Ne duam të ilustrojmë diçka rreth pastërtisë dhe pikës së origjinës njerëzore, e cila është ajo e riprodhimit njerëzor", tha Poulsen.
Gjithashtu udhëheqësit e ekspozitës u shprehën se, pse duhet industria pornografike të jetë e suksesshme, pse duhet që gjërat të bëhen fshehurazi dhe në errësirë?
Kjo ekspozitë është e para dhe për të gjithë ata që duan ta shohin u hap sot në 23 gusht nga ora 19:00-22:00.

KOMENTE